С юли идва и топлото: Днес предимно слънчево, с лек вятър

Температурите на места ще стигнат 29 градуса
1 юли 2018 08:15,
0
С юли идва и топлото: Днес предимно слънчево, с лек вятър
Снимкa: Reuters, архив

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над североизточните, а в следобедните часове и над планинските райони и там на отделни места ще превали краткотрайно, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Вятърът ще отслабне и през деня вече ще е до умерен, от северозапад.

Максималните температури ще са от около 22 градуса в североизточните райони до около 29 градуса в югозападните.

Над Северното черноморие до сутринта все още ще са възможни превалявания и облачността ще е значителна. През деня обаче облаците ще се разкъсат и там, както и над южните райони, ще преобладава слънчево време.

Максималните температури ще са между 22 и 25 градуса. Температурата на морската вода е около 24 градуса, вълнението - 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места в масивите в Западна България след обяд краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен, само в най-високите части временно бурен северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е 17 градуса, на 2000 - около 10.

През следващите дни над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи, на повече места и придружени с гръмотевици - във вторник и сряда.

Във вторник в много райони вятърът временно ще стихне. Дневните температури ще се повишат и в сряда максималните ще стигнат на места до 24 и 29 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари