Слънце - сутрин, дъждът се връща следобед

Жълт код за обилни валежи е обявен за 21 области
Обновена: 23 юли 2018 08:11 | 23 юли 2018 07:50, Анисия Иванова
3
Слънце - сутрин, дъждът се връща следобед
Архив: Булфото

Жълт код за обилни валежи и гръмотевична дейност е обявен за днес в 21 области в страната. Изключение правят най-източните области – Бургас, Варна и Добрич, както и най-западните – Благоевград, Кюстендил, Видин и Монтана.

В районите с жълт код се очакват количества до 25 литра на квадратен метър дъжд, предупреждава НИМХ на интернет страницата си. Заради обилните валежи се очаква да паднат и температурите в страната – от 23 до 28 градуса.

Над Северна България още преди обяд, а над Южна – по-късно през деня, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Ще има и градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Над останалат част от страната ще е слънчево. Според прогнозата за времето максималните температури ще са между 28° и 33°, в София около 28°. През нощта срещу вторник валежите ще продължат, в Източните Родопи ще са значителни. Атмосферното налягане ще се понижава, ще е по-ниско от средното за юли.

По Черноморието още преди обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури по крайбрежието: 27-29°. Температурата на морската вода е 26-27°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. В планините около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По билата ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 17°.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: НИМХвремежълт код
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остафка!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НеправилноНе е неправилно! Това е инверсия (размяна, обръщане) и цели по-голяма изразителност на изказа.
1
0
 
4
 
! Отговори
Неправилно преди 5 години
построено заглавие. По-скоро "Сутрин- слънце...........", а не "Слънце- сутрин".........