Дъжд, гръмотевици, градушки: Оранжев код в 11 области

Бъдете внимателни: На много места времето ще бъде опасно
24 юли 2018 07:20, Красимир Ангелов
1
Дъжд, гръмотевици, градушки: Оранжев код в 11 области
Снимка: Булфото

Дъждове и летни бури ни очакват на много места в страната през днешния ден, предупреждават синоптиците от НИМХ-БАН.

Заради интензивните дъждове и гръмотевични бури е обявен оранжев код за опасност в цели 11 области в страната. Според предупрежденията най-интензивни ще са явленията в Централна и Югоизточна България, като оранжев код е обявен за областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Хасково, Кърджали, Смолян, Ловеч и Габрово.

За още 14 области, сред които и София-град е обявен жълт код, а зелен е само в областите Перник, Кюстендил и Видин.

Според прогнозата облачността ще е предимно значителна и на много места отново ще има валежи, като остават условията за локални градушки. Около обяд ще има временни разкъсвания на облачността и тогава явленията ще са на по-малко места. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Ще е по-хладно с максимални температури между 23 и 28 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, на места главно в сутрешните часове ще са интензивни и със значителни количества. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 24-27. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Около обяд явленията ще са на по-малко места. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18, на 2000 метра - около 12 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тАКА НИ СЕ ПАДА ДЯДО гОСПОД СИ ЗНЕ РАБОТАТА. пОДЪРЖАЙТЕ ОЩЕ гЕРБ