Слънчева и топла неделя, захладнява идната седмица

В понеделник над западните райони ще бъде облачно
2 сеп 2018 07:38, Елка Василева
5
Слънчева и топла неделя, захладнява идната седмица
Снимка: БТА

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен, изток-североизточен вятър.

Максимални температури: между 30 и 35 градуса, в София - около 30 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините също ще бъде слънчево, в следобедните часове - с незначителна купеста облачност. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 17.

В началото на следващата седмица ще се задържи предимно слънчево и все още с високи температури. Ще се усили вятърът от изток-североизток. В понеделник над западните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и по-късно през деня на отделни места ще превали и прегърми.

От вторник със северозападен вятър ще захладнее и в сряда дневните температури ще остават под 30 градуса, в отделни райони и под 25. Главно в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици, сочи прогнозата на НИМХ при БАН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До универсална прогнозаБраво.За 3 минути, ти свърши повече работа, отколкото целия НИХМ за цяла година.
3
0
 
20
 
! Отговори
универсална прогноза преди 5 години
Температурите ще са обичайни за сезона. На отделни места ще има купеста и купесто-дъждовна облачност, като на отделни места са възможни превалявания. Сутринта ще е значително по-хладно, като най-високи температури се очакват към обяд и ранният следобед.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости. "Синоптиците" нямат никаква представа какво ще е времето. Дават някаква информация, но нали никой не им държи сметка си съчиняват прогнози без никакви научни изследвания, защото струват пари. Най-лесно и печелившо за тях е просто да говорят измислици, според настроението на хората.
1
0
 
3
 
! Отговори
2 бала преди 5 години
Добре! Дано!