Топло и през уикенда, в събота – облачно на запад

Възможно е да превали на места, но ще остане топло
5 сеп 2018 13:30,
0
Топло и през уикенда, в събота – облачно на запад
Снимка: БТА

През следващото денонощие над страната ще има променлива облачност и на отделни места, главно в източните райони, ще има превалявания, прогнозират синоптиците от НИМХ. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 25-30 градуса, в София - около 25 градуса.

Над Черноморието ще духа умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива и на отделни места ще превали слабо. Максималните температури ще бъдат между 26 и 28 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 25-26 градуса; вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър.
Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 19 градуса, на 2000 м - около 12 градуса.

В петък ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се задържи от северозапад, слаб, в Дунавската равнина и по Черноморието - до умерен. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат 26-31 градуса.

В събота ще има по-значителни временни увеличения на облачността и главно в планинските райони в западната половина от страната след обяд ще превали и прегърми. Вятърът от северозапад ще отслабне и в повечето райони ще стихне. Дневните температури ще бъдат почти без промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари