Прогнозата не е добра: Градусите сутрин падат до 1 - 2°C, чакат се слани!

В петък ще се стопли, югоизточен вятър ще повиши температурите
9
Прогнозата не е добра: Градусите сутрин падат до 1 - 2°C, чакат се слани!
Снимка: Reuters, архив

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Вятърът ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са от 1-2 градуса на места по високите полета на Западна България, където ще се образуват и слани, до 10-12 градуса по Южното Черноморие, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Утре ще бъде предимно слънчево, но хладно. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, в югоизточната половина на страната и временно силен североизточен вятър и с него нахлуването на студен въздух ще продължи.

Максималните температури ще са между 14-19 градуса, в София - около 14 градуса.

По Черноморието ще е слънчево с повече облаци в крайните южни райони, където са възможни слаби валежи. Ще духа умерен и временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 16-19 градуса.

Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд в крайните южни райони временно ще се усили до 5 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен и силен североизточен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще отслабне, в отделни райони в Западна България ще стихне.

В четвъртък и петък ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, предимно висока.

Сутрин ще е студено, на места ще има условия за слаби слани.

Дневните температури ще се повишават, по-чувствително през втория ден, когато вятърът ще се ориентира от изток-югоизток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега трябва и на "големите" шофьори трябва да им кажат кога се сменят гумите. То буквата "Р" в месеца нищо не им говори. После пак ще им има "изненада ни зимата" и хайде на опашки по гумаджийниците...В казармата на 01.10 вече си с "въшкарника" :-)
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма преходни сезони това не и е добро.Нямаше такива резки промени.И ще мръзнеме още един месец докато пуснат парното,това изтезание къде го има.
5
7
 
15
 
! Отговори
млад пенсионер преди 5 години
До байчото, обличал кожуха си: Октомври като наборен войник преди 30 години съм умирал от жега с шаяка. Ти сигурно си пасъл добитъка и то е било студено. Сега съм с тавана на пенсийката и не ми дреме какво е времето.
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея статии са платени, за да се вдигат цени, било то на хранителни продукти, било то на други...
3
5
 
22
 
! Отговори
Случаен преди 5 години
И какво му е на времето? Какво ще стане щом паднат слани? Нищо, много си е нормално! Ама някой май е паднал от небето на главата си и доста си е повредил мозъка! Вечните глупости, край нямат! Студено ни е, топло ни е, горещо ни е! Боже, Боже докъде я докарахме!
2
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 70-те години на 20-ти век по това време вече обличахме кожусите. Сутрин температурите падаха до 0-та а на обяд се качваха до 7 градуса. Октомври падаше и първият сняг макар че не се задържаше. Ноември започваше истинската зима за 8 ноември тогава беше Димитровден имаше 15 см сняг. Така беше когато имаше 4 сезона. Сега куче влачи рейс. От 30 градуса падна на 7 градуса. Природата наказва света заради лакомията на една шепа световни ***.чи.
1
3
 
25
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
и к'во не й е добре на прогнозата...аман от мрънкалници :)