Облачно, с валежи от дъжд – времето през уикенда

Максималните температури утре ще са между 19 и 24°C
2
Облачно, с валежи от дъжд – времето през уикенда
Снимка: БТА

През нощта от юг-югозапад облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и до сутринта на места в южните райони ще започнат слаби валежи от дъжд. Минималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Още преди обяд слабите валежи ще обхванат Южна и Източна България. Без валежи ще се задържи в Северозападна България и по поречието на река Дунав, където ще има по-значителни разкъсвания на облачността.

Постепенно през деня вятърът ще се ориентира от североизток и до вечерта ще се усили, особено в Източна България. Максималните температури ще бъдат между 19 и 24 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на много места ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и до вечерта ще се усили. Максимални температури на въздуха и морската вода: 21 -22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване след обяд и вечерта.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен и временно силен юг-югозападен, в ниските части - североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 14 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

В неделя и понеделник ще преобладава облачно време и на места, повече в югоизточната половина от страната, ще има валежи от дъжд. Има условия в отделни райони да бъдат значителни.

В западната половина ще духа слаб до умерен източен вятър, в източната - умерен, временно силен, североизточен. Преобладаващите минимални температури ще са между 7 и 12 градуса, максималните - между 15 и 20 градуса. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо колежката е на вилата и гласи каменицата.Наздраве колежке.Как е на банско партито
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи идеално време за плаж и няма да е нужен чaдър и плажно масло.