Ясно, тихо, слънчево... Циганско лято и утре

Максималните температури ще достигнат 25 градуса
9 окт 2018 14:30, Анисия Иванова
5
Ясно, тихо, слънчево... Циганско лято и утре
Снимка: БТА

През нощта времето ще бъде ясно и тихо. Утре сутрин в низините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, малко по-високи по Черноморието.

През деня ще бъде предимно слънчево. До обяд видимостта в равнините ще се подобри, а ниската облачност ще се разкъса. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Според прогнозата на НИМХ преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20 и 25 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. След обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 19 - 21 градуса. Температурата на морската вода е 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 14 градуса, на 2000 метра около 8 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври и още малко ще се повиши.

В четвъртък и петък над по-голямата част от страната по-често ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, по-съществени първия ден, когато и вероятността за превалявания, главно в югоизточните райони, е по-голяма. Сутрин на места в низините и котловините, с по-голяма вероятност в източната половина от страната, ще има условия за ниска облачност или мъгла.

В нощните часове и рано сутрин ще бъде почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между 4 и 9 градуса, по-високи по Черноморието, а максималните - предимно между 19 и 24 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво лято? Да ви епа чайките.
3
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Преди години топлите есенни дни са ги наричали "сиромашко лято". Не зная чии болен мозък ги назова "*** лято" и неграмотните го повтарят като папагали. Но папагалите са интелигентни птици. Тези които милеят за "***"...са доста ограничени - без значение дали са журналисти, синоптици или каквото и да е друго съсловие. "Пенчо, бре, чети! Пенчо не чете! Пенчо, бре, учи! Пенчо пак не ще!" така полека и навеки - все ***! Срам ме е от вас!
2
0
 
9
 
! Отговори
Момче ромче преди 5 години
Пак расизъм
1
0
 
17
 
! Отговори
varg преди 5 години
Ромско не трябва ли да е ?