Времето през уикенда: Есенно слънце с температури до 24°С

Преди обяд в низините и около водните басейни ще има мъгла
12 окт 2018 12:45, Анисия Иванова
2
Времето през уикенда: Есенно слънце с температури до 24°С
Архив: Булфото

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно, а утре слънчево време. В часовете преди обяд на места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност.

През деня над Западна и Централна България ще се появи висока облачност. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен североизточен вятър.

Според прогнозата за времето на НИМХ преобладаващите минимални температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, по-високи по Черноморието, максимални предимно между 19 и 24 градуса, в София около 20 градуса.

Над места по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18-20 градуса. Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.  Атмосферното налягане ще бъдe по-високо от средното за октомври и през деня слабо ще се понижи.

В неделя и понеделник времето ще се задържи без съществена промяна. Ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на отделни места в низините и котловините ще е мъгливо или с ниска облачност.

В нощните часове и рано сутрин ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър.

Преобладаващите минимални температури ще са между 5 и 10 градуса, по-високи по Черноморието, максималните - между 20 и 25 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: есенНИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Камшик Тодора преди 5 години
До льольоТи ми подобри настроението!
1
0
 
7
 
! Отговори
Льольо преди 5 години
И така до март, да издъхне Топлофикация