Шарена есен: Облаци, слънце и слаб вятър утре

Температурите леко надолу, към края на седмицата ще ръми
31 окт 2018 14:15, Анисия Иванова
0
Шарена есен: Облаци, слънце и слаб вятър утре
Снимка: БТА

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. След полунощ по поречията на реките, в низините и в Източна България ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд видимостта временно ще се подобри и облачността ще се разкъса. Над Западна и Централна България през по-голямата част от деня ще е със значителна висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Според прогнозата за времето на НИМХ минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, максималните - между 20 и 25 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове на места ще се образува мъгла. След обяд временно видимостта ще се подобри и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 17-20 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, по високите и открити части - от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

През следващите дни вятърът ще бъде от слаб до умерен и температурите ще продължат постепенно да се понижават, като все пак ще останат по-високи от обичайните. Над Източна България и по поречието на Дунав преди обяд ще има значителна ниска облачност, от която е възможно и да преръмява, но след обяд в повечето райони чувствително ще намалява. Над Западна България ще има разкъсана висока облачност, в петък - предимно значителна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: есенНИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари