Петъчно: Сутрин времето мъгливо, а по обед – слънчево

Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса
9 ное 2018 07:50,
0
Петъчно: Сутрин времето мъгливо, а по обед – слънчево
Снимка: flickr

В сутрешните часове днес, в равнините и низините, ще е с ниска слоеста облачност или мъгла, в отделни райони - придружени с ръмежи.

В часовете около и след обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево, но в източните райони ще се задържи значителна. Ще духа слаб североизточен вятър.

Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, по-високи по морския бряг. Максималните ще са между 13 и 18 градуса, за София – 15, сочи прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ.

По Черноморието ще е облачно с временни намаления на облачността. В отделни райони ще има ръмежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха ще са около 14-15 градуса. Температурата на морската вода е 16 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, с повече облаци над масивите в Източна България. Ще духа слаб вятър, предимно от североизток. Малко по-топло, с максимална температура на височина 1200 метра - около 12 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

И през почивните дни над Източна България ще преобладава облачно време, с намалена видимост, възможно е и да преръмява. Над Западна България ще бъде предимно слънчево, с разкъсана висока облачност, значителна - в неделя.

Вятърът ще е от югоизток, предимно слаб. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а преобладаващите минимални - между 2 и 7 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари