Студен въздух нахлува! Четвъртък и петък – първите снежинки

Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса
12 ное 2018 16:00, Красимир Ангелов
9
Студен въздух нахлува! Четвъртък и петък – първите снежинки
Снимка: БТА

Захлаждане ни очаква от вторник, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН.

През следващото денонощие със слаб до умерен вятър от североизток ще прониква студен въздух. Над равнинната част от страната ще има ниска слоеста облачност и намалена видимост. На отделни места ще преръми. През нощта предимно ясно, а през деня - предимно слънчево ще се задържи времето над Югозападна България и Предбалкана.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, малко по-високи в източните райони. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, в крайните югозападни райони до 18 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места преди обяд и мъгливо. На отделни места ще преръми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 11-12 градуса. Температурата на морската вода е 15 -16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен, по билата силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде умерен, временно и силен, и ще започне понижение на температурите.

В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места през първия ден ще има и превалявания от дъжд, а в планините – и от сняг. Количествата на валежите обаче ще бъдат несъществени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А от Новата година още по-високи цени на парното. Боко си знае работата.
6
7
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Премиерът Боко на това разчита за да спрат...протестите.Кой е...луд да ходи е студено време да обикаля...улиците и да вика...уууу,оставка.Има някой...късметлия в това правителство и най...вероятно ще е вицето Симеонофф,вкопчен в...поста.Без него всичко се...срива,това го знае и...времето и побърза да го...защити.
5
12
 
6
 
! Отговори
дано преди 5 години
Каква радостна вест! Стана ми супер. Дано стане в софия минус 40 градусов студ с 60 сантиметра сняг и да държи така до края на месец март следващата година. Да се топлят софиянците с зелена енергия . ха ха ха хаааааааа
4
5
 
14
 
! Отговори
дуфалак преди 5 години
Тръц ! Като че ли за пръв път ще идва зима !
3
5
 
17
 
! Отговори
LosH преди 5 години
МалииииАз съм още с летните гуми.... зимата ме хвана неподготвен
2
4
 
26
 
! Отговори
Нафърфорий преди 5 години
Разгеле! То да се чудиш киселото зеле ли да слагаш, банските ли....
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сняг в планините има от септември и не е новина.