Времето утре: Облачно, на места дъжд, на други – сняг

Максималните температури ще бъдат до 10 градуса
15 ное 2018 19:40,
0
Времето утре: Облачно, на места дъжд, на други – сняг
Снимка: БТА

Утре над по-голямата част от страната времето ще бъде предимно облачно. В Северна България и източните райони ще има превалявания от слаб дъжд, в Предбалкана и Североизточна България от дъжд и сняг, прогнозират синоптиците от НИМХ.

По-значителни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България и Горнотракийската низина. Със слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток в страната ще продължи да прониква по-студен въздух.
Минималните температури ще са между 0 и 5, максимални, в повечето райони, между 5 и 10 градуса, в Североизточна България по-ниски.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 6 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 2-3, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

В събота ще преобладава облачно време. На отделни места в Северна и Източна България ще превали слаб сняг. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър и застудяването ще продължи.

Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3, максималните - между 2 и 7 градуса. В неделя след временно спиране на валежите и разкъсване на облачността, по-късно след обяд от юг ще започнат валежи: в Горнотракийската низина от дъжд, в планините и планинските райони от сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари