Снегът вече е тук! Ще се събудим ли утре с дебела покривка?

Валежите утре ще спират, но от сряда се завръщат с дъжд
18 ное 2018 17:30, Красимир Ангелов
31
Снегът вече е тук! Ще се събудим ли утре с дебела покривка?
Снимка: Булфото, архив

Първият сняг ще падне на много места в страната тази вечер и през нощта, сочат прогнозите за времето на НИМХ-БАН.

На много места вече прехвърчат снежинки, като на този етап най-дебела е снежната покривка на връх Ботев - 16 сантиметра. През нощта валежите ще продължат и в много райони ще са значителни. В западната половина на страната ще са предимно от сняг, като на места там ще се образува снежна покривка, а в източната ще са от дъжд.

В сутрешните часове в централните райони на Северна България е възможно да се образуват поледици. Още преди обяд обаче от югозапад валежите ще отслабват до вечерта ще спрат, най-късно привечер в Североизточна България.

Вятърът ще е умерен, в Източна България до силен, като през нощта ще е източен, а утре ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са между между минус 1 и 4 градуса, в Източна България - до 12 градуса. Максималните температури в крайните югозападни райони, Горнотракийската низина и по Черноморието ще са между 9 и 14 градуса, в останалата част на страната - предимно между 1 и 6 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, на много места - значителни. До вечерта валежите ще отслабнат и спрат. Максималните температури ще са между 13-15 градуса, близки до температурата на морската вода. През нощта вълнението на морето ще е 4 бала, през деня ще отслабва.

Над планините до сутринта ще бъде облачно, на много места с валежи от сняг, под 1700-1800 метра - от дъжд. Още преди обяд от запад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в планините в Източна България. Вятърът ще е силен до бурен, но през деня ще се ориентира от югозапад и ще отслабва. Температурите още ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градус.

Във вторник сутринта ще е студено, но през деня вятърът ще се ориентира от югоизток, ще се усили и температурите ще се повишат - максималните ще бъдат между 5 и 10 градуса, в Горнотракийската низина и източните райони до 14-16 градуса. Само в северозападните райони, където ще се задържи снежна покривка, а югоизточният вятър ще е слаб, ще остане с температури близки до 0 градуса. Още сутринта в югозападните райони ще завали дъжд, до вечерта валежите ще обхванат по-голямата част от страната, а през нощта срещу сряда ще се усилят.

В сряда в повечето райони ще вали дъжд, валежите ще са значителни по количества, а на места в Южна България ще са придружени с гръмотевици. Сняг ще превалява на отделни места в Северозападна България, а по-късно през деня и в Предбалкана. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и отново ще нахлуе студен въздух.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
8
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Ами синоптиците са виновни! Казаха жълт код, а то червен та червен излезе. Средата на ноември в България, температури около нулата и снежец!!! Не, невъзможно! И 500 снегорини няма да стигнат! Гледам с ужас как върху колата ми е натрупал колосалните 5 мм сняг!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Снегорините пари въртят,иначе сняг на практика няма.Почти се чудя дали са вярвам на очите си
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обоснови се,защо климатиците за отопление са глупост???Подов японски климатик за отопление е перфектен, подчертавам подов.
27
1
 
4
 
! Отговори
JDM преди 5 години
Цяла южна Франция се грее на газ, а там зимата не пада под плюс 5 градуса и сняг няма. Те ония са по глупави от Бай ***, за тва.
26
4
 
9
 
! Отговори
JDM преди 5 години
Отоплението на климатици е една от многобройните парадоксални български глупости.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе цяла Япония се грее с климатици,но къде са японците сравнение с гърци и българи.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Само в бойколандия и Гърция мит'ряла се грее на климатик. Аве *** да си видял в Итали някоя тарамбука да се отоплява с климатик а там климата е още по-мек!
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе купи си Митсубиши, а не някой китаец за 700лв с безплатен монтаж и тогава ми говори за defrost.Големи разбирачи сте!!Сигурен съм,че климатик си виждал само в магазините.
22
0
 
5
 
! Отговори
Оставка ! преди 5 години
Оставка ! :))(
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СеянинЩе мръзнат новите софиянци по манастирски и не тлкова манастирски ливади греещи се на издъхващ климатик. При температури между 5 и -5 е най-готино на климатик - почва обледяване и се скъсват от обратни цикли.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ще се окаже, че пътното в Чалгето е изненадано от зимата , защото сега докато вали сняг веднага трябва да ръсят с нещо предварително , а не като натрупа вече няколко сантиметра, гледал съм как работници от заетостта със стъргалки правят по 20 м2 на ден 10 човека, защото не се ръси предварително с нещо.
19
7
 
11
 
! Отговори
дрънканици преди 5 години
Шок и ужас!Сняг през ноември?!?Не е възможно,та тук са тропиците!Далаверка Фандъкова веднага да яхне един снегорин и да чисти петте метра сняг,облечена в минижуп.
18
5
 
6
 
! Отговори
Сеянин преди 5 години
До 17 АнонименАааха ха ха и софиянци ше се греят на екологично чиста зелена енергия ! Ше мръзнът кат кучета
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София снеговалежите ще бъдат интензивни в продължение на една седмица и снежната покривка ще достигне 78 сантиметра. Моментално ще настъпи 37 градуса минусов студ, всичко ще бъде парализирано в столицата и софия област
16
3
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Платените медии раздухват всяка снежинка, за да убедят народонаселението, че пътищата се чистят и властта си върши работата.Върхът на всичко бяха преките включвания по платените телевизии от Бузлуджа и Шипка.Сняг няма ! И да има той ще е нещо съвсем нормално за края на ноември.10-15 сантиметра сняг е нищо.От детството си помня, че всяка зима валеше по 1 метър сняг и като завалеше през октомври снежната покривка се задържаше до март.Сега това не е зима, но народът е беден и затова не плаши.
15
1
 
9
 
! Отговори
Синоптика преди 5 години
Няма да натрупа дебела покривка.Температурите не са толкова ниски.Краварите побъркаха и времето откакто им станахме колония....
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ще се събудим ли утре с дебела..."Аз лично за себе си силно се съмнявам, но всеки е свободен да прави каквото си иска...
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧУдесно,аз обожавам такова време,не е много студено а има сняг,пиеш си питието вкъщи или навън с приятели,лятно време ми липсва тоя зимен уют.
12
1
 
15
 
! Отговори
Добра новина?! преди 5 години
Сега микро вецовете извесни като енергийни вампири ще се събудят и от Нова годима най и нови цени?
11
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде, пак се започват ежедневните статии за снегорини, за това как Фандъкова лично ги кара и всичко работи на макс и как зимата ни е изненадала. След това статиите за празниците, за това колко харчи и къде ще пътува българина и т.н. Тук таме някоя простотия от политиците и пайнерките и футболистите, щипка астрология и др.Поне ще заменят за няколко месеца ежедневните статии за това как се топи нацията и колко умират и емигрират.