Есен до вторник, от сряда: Сняг се сипе на парцали!

Днес ще има югоизточен вятър и температури до 18°С
26 ное 2018 07:30,
4
Есен до вторник, от сряда: Сняг се сипе на парцали!

Днес сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16-18°.

В планините ще е предимно слънчево, с повече облаци над масивите в източните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 7°.

През нощта срещу вторник и във вторник със североизточен вятър ще проникне малка порция студен въздух. Ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 10° и 15°, в Югозападна България, където ще остане предимно слънчево, до 18°-19°, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

В сряда от север-северозапад-североизток ще започне да нахлува студен въздух и валежите в Северна България и по високите полета бързо ще преминат в сняг. Там ще бъде типична зима – на Север от Стара Планина първоначално, по високите западни полета, включително София, Североизточна България.

Валежите ще бъдат от сняг в сряда и вероятно ще се образува нов снежна покривка. Температурите в сряда-четвъртък ще са около и малко над 0 градуса.

Възможно е да завали сняг и на юг от Стара планина. В сряда-четвъртък ще вали главно над южните райони, като в Родопите се очаква да натрупа значителна снежна покривка.

Хидролозите от НИМХ предупреждават за възможни наводнения в района на Черноморския басейн и по река Тунджа. С повишено внимание ще се следи река Средецка, средните и долните течения на Тунджа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Които са живяли през 60-те 70-те и 80-те години знаят че през Ноември зимата беше в силата си. Температурите рядко надвишаваха 2 градуса а снега се трупаше на парцали и не спираше да вали със седмици. Бащите ни лека им пръст ставаха в 5 часа сутринта за да направят партини за да може да отидем на училище. Снега беше над 50 см. А сега зимата е пародия.