Студ и сняг над страната, температури до минус 5 °

Жълт код за ниски температури в 23 области, застудяването продължава
29 ное 2018 08:10, Анисия Иванова
4
Студ и сняг над страната, температури до минус 5 °
Снимка: НИМХ

Днес преди обяд все още на места, главно в Южна България ще превалява сняг, но в процес на отслабване и спиране. След обяд над Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен, в Източна България силен до бурен вятър от север-североизток и с него застудяването ще продължи. Според прогнозата за времето на НИМХ максималните температури ще са от минус 5°- минус 2° в Северна до минус 1° - плюс 4° в Южна България.

НИМХ е обявил жълт код за ниски температури и вятър в 23 области на страната. Предупреждението за ниски температури е в сила за областите Кюстендил, София град, София област, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Силистра, Смолян.

Жълт код за ниски температури и вятър е обявен в Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали. В тези райони ще духа север-североизточен вятър, като усещането ще е за много студено време. По Черноморието ще духа силен и бурен север-североизточен вятър.

Във всички области с обявена жълта степен на опасност дневните температури ще са под нулата. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за ноември.

След обяд и в южните райони валежите ще спират. Температурите ще продължат да се понижават и максималните ще са от минус 1 до 2°, само в най-южните райони до 5°. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

В планините в сутрешните часове все още ще вали слаб сняг, но до обяд в повечето места ще спре. След обяд над масивите от Западна България облачността временно ще се разкъса и намалее. Най-късно ще спрат снеговалежите в Рило-Родопската област и Странджа и Сакар. Ще духа умерен до силен североизточен вятър.

Застудяването ще продължи и максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

Жълт код за ниски температури и вятър е обявен в 23 области на страната, сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението за ниски температури е в сила за областите Кюстендил, София град, София област, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Силистра, Смолян.
Жълт код за ниски температури и вятър е обявен в Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали. В тези райони ще духа север-североизточен вятър, като усещането ще е за много студено време. По Черноморието ще духа силен и бурен север-североизточен вятър.
Във всички области с обявена жълта степен на опасност дневните температури ще са под нулата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
2 см сняг падна и -1 градус и вече всички журналисти се скъсват да го представят като някаква си апокалиптистична случка. Преди години като падаше по метър сняг как ходехме на училище или работа? Как държавата не се блокираше при 5 см сняг? Стига сте писали оправдания за некадърността на политиците, а отидете да питате защо никъде не се хвърля пясък и луга! Това ви е работата, да показвате корупционните схеми, а не да създавате усещане за катаклизми при 2 см сняг и да създавате извинения!
3
2
 
6
 
! Отговори
... преди 5 години
Както каза джендърмен, в армията като бяхме, -5 или - 10 градуса въобще не ни плашеха. Аз служих в Гранична Полиция на Дуранкулак. Тези от него район знаят че там винаги дух.а вятър и темеператури от -15 се усещат като -25. Зимата сняг има, дух.а вятър, *** студ както се казва и капитана като подлудееше и ни изкарваше голи до кръста да играем футбол на поляната. Така че аз съм видял що е то студ ама тези мамини синчета сега на -5 градуса умират като кучета от студ. Така ще е, като няма казарма.
2
3
 
6
 
! Отговори
Дженръмен преди 5 години
Това е шок за днешните *** за това кода е жълт. Аз съм на 32 години и -5 градуса даже не слагам шапка. Все пак в армията като служих съм бил на вишката караул на -30 градуса в скапания Плевен.
1
0
 
14
 
! Отговори
Te4o преди 5 години
Ауууу температурите през зимата паднаха под нулата, шок и ужас. Че и чак и жълт код за температури достигащи чак до -5 градуса.Ето заради такива новини не живеем спокойно, опитват се да насадят в хората постоянно усещането за опасност.Спомням си лично няколко години, които живака падаше и до под -30 градуса...