Повече слънце ще има утре, температурите леко нагоре

Над Дунавската равнина ще се задържи облачно и мъгливо
2 дек 2018 21:18, Анисия Иванова
1
Повече слънце ще има утре, температурите леко нагоре

Утре над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България с разкъсана висока облачност. В западната половина от Дунавската равнина ще се задържи облачно и мъгливо и там дневните температури ще останат отрицателни: минус 4° - минус 2°, а в останалата част от страната - между 4° и 9°, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

В 6 области на страната за утре е обявен жълт код за ниски температури. Жълтият код ще е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места с намалена видимост. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Във вторник от запад облачността ще се увеличи, все още без валеж. Едва привечер в северозападните райони ще превали слаб дъжд. В планините и планинските райони ще се задържи по-топло, отколкото на места в Дунавската равнина и в котловините, където ниската облачност и мъглата ще останат почти през целия ден; през нощта срещу сряда там са възможни поледици.

Минималните температури ще са предимно между минус 7° и минус 2°, в крайните югозападни райони и по Черноморието – малко над нулата. В сряда и четвъртък времето ще бъде по-динамично. Вятърът временно ще е от северозапад, слаб, в Дунавската равнина до умерен. В сряда на места, главно в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Дневните температури вече навсякъде ще са положителни, в повечето места между 5° и 10°, малко по-ниски в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари