Времето в сряда: Вятър ще разсее токсичните мъгли!

Днес ще е облачно, ще вали дъжд, градусите ще стигнат 8
5 дек 2018 07:30,
1
Времето в сряда: Вятър ще разсее токсичните мъгли!
Снимка: Reuters

Днес ще бъде облачно със слаби валежи от дъжд, в планините от сняг. Главно в Дунавската равнина до обяд ще има условия за поледици. Ще се появи север-северозападен вятър, през деня ще е умерен до силен и с него мъглите в низините ще се разсеят.

Преобладаващите минимални температури ще са от минус 4 до 1 градуса, а максималните - между 3 и 8 градуса, сочи прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ.

Вечерта, с понижението на температурите, дъждът в Североизточна България ще премине в сняг, но ще е в процес на спиране, а от запад ще започне разкъсване на облачността.

Над Черноморието ще е облачно на места с превалявания от дъжд или с ръмежи. Ще се появи умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще са от 4-5 градуса в северните, до 9-10 градуса в южните райони. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала и вечерта ще се усили.

В планините ще е предимно облачно, на места с превалявания от сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 14.00 часа на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

В четвъртък, 6 декември, вятърът постепенно ще отслабне, най-късно, към вечерта, в Източна България. Облачността ще се разкъса и ще намалее, а дневните температури слабо ще се понижат.

В петък, 7 декември, в западната половина от страната ще е почти тихо и в равнинната част отново ще има условия за мъгли и ниска облачност, на места - трайни и температурите там ще остават ниски, близки до 0 градуса. Повече слънце и затопляне ще има в източната половина от страната и в планините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари