Валежите спират, но пък остава студено

В четвъртък отново на много места ще завали сняг
10 дек 2018 14:30, Красимир Ангелов
1
Валежите спират, но пък остава студено
Снимка: Булфото

Валежите, които обхванаха много части от страната, ще спират от тази вечер, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН.

През нощта облачността ще се разкъсва и намалява. Над източната райони ще е облачно със слаби превалявания от дъжд, в крайните североизточни райони и в Странджа-Сакар - от сняг.

Във вторник ще се задържи значителна облачността над източните и планинските райони. Дъжд ще вали по морското крайбрежие, а слаб сняг ще има главно в Североизточна България и в планините. В Западна България ще бъде без валежи.

Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са от минус 5 до 0 градуса, максималните - между 2 и 7 градуса.

В планините облачността ще е значителна със слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 11 градуса.

По Черноморието ще е предимно облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър. Максимална температури на въздуха 5-8 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В сряда температурите ще останат без съществена промяна, но в Дунавската равнина на много места ще превали сняг. В четвъртък валежите от сняг ще обхванат  и останалата част от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дръвца имам ама и тех ги подслаждам