Снегът пак се завръща над страната! Колко ли сега ще натрупа?

Единствено в Югоизточна България валежите ще бъдат главно от дъжд
Обновена: 17 дек 2018 19:28 | 17 дек 2018 13:00, Красимир Ангелов
45
Снегът пак се завръща над страната! Колко ли сега ще натрупа?
Снимка: БТА

Значителни валежи от сняг ще паднат на много места в страната във вторник, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН.

През следващото денонощие ще преобладава облачно време, с валежи, като в Западна и Северна България ще бъдат от сняг, на места в Горнотракийската низина и в източните райони - предимно от дъжд.

Още по темата
От север-североизток със слаб, в Източна България - до умерен вятър, ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и привечер и през нощта срещу сряда дъждът в повечето райони ще преминава в сняг, но от запад валежите ще спират.

Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, в Южна България - все още по-високи - до 4-5 градуса. В Северна България дневните температури ще са почти без дневен ход - около 0 градуса, в Южна ще се понижават и към 14.00 ч. ще се доближават до 0 градуса.

По Черноморието ще е облачно, с валежи предимно от дъжд. С умерен вятър от север-североизток температурите ще се понижават и вечерта на места дъждът ще се примесва със сняг. Сутрешните температури ще са по-високи - 4-5 градуса, но с нахлуването на студения въздух ще се понижават и към 14.00 ч. ще се доближават до 0 градуса. Температурата на морската вода е около 9 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е облачно, на много места с валежи от сняг, които привечер от запад ще отслабват и спират. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е до умерен, и с него температурите ще се понижават; максималната на височина 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

В сряда слаб сняг ще превалява все още на места в Източна България, като там ще бъде и доста ветровито. Над Западна България облачността ще се разкъсва и намалява, вятърът ще отслабва.

В четвъртък ще е студено, особено сутринта, но ще е без валежи. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът и в източните райони ще отслабне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
8
 
! Отговори
шофьор преди 5 години
Кое е това МПС, което не се движи при снеговалеж? Радио "Ереван" отговорило: снегорин!
38
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ???Предполагам, че за ГЕРБ значителни са валежите от сняг над 1 см снежна покривка.не за ГЕРБ, а за *** от бсп. Нали трябва да се реве непрекъснато. Чудно как Нинова и Радев още не са излезли с декларация за снега.
37
1
 
21
 
! Отговори
10 преди 5 години
Ей,няма да се научат да слушат прогнозите и да вземат адекватни мерки!Тези тирове дето задръстиха движението са изминали стотици километри пред погледа на КАТ и защо не са ги спрели?Абе, там е голяма простотия и корупция!Какво правят 10 хиляди лева до колата на убития катаджия на Казанлък!?Това са само джобни пари.Ами къщата му ,видяхте ли я какъв палат е?Аз не мога една тоалетна да си направя с две висщи образования , а той полуграмотния катаджия е богатеел.Бог да го прости!
36
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До ПроСоТоили по-точно:-"Този път"...
35
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен"Но "сега"-за пръв път го чувам"......Драги,без да съм адвокат на автора мога да ти кажа,че израза "сега",употребен за бъдещо събитие,е напълно приемлив и употребим в българския език!Това е богатството на езика ни..."Сега" просто замества другия израз-"Тогава".. Най-вероятно не познаваш езика ни в неговото уникално разнообразие и изразни възможности.../предполагам!../Или просто се "хващаш за сламката"../отбелязвам това БЕЗ лоши чувства!!!/
34
2
 
8
 
! Отговори
ЙОДА преди 5 години
Колко ли сега ще напрупа сняг? Снегорин там, където сняг натрупа, дали ще мине? Кой ли снегорин ще мине там където сняг натрупа?
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Какво по-хубаво от сняг зимно време?"Само дето в момента е есен, иначе съм съгласен
32
3
 
17
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
Какво по-хубаво от сняг зимно време?
31
16
 
8
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Чухте ши ве ***. Щот утре ша ми тръгнете със дъртите бангии и ша са изпозаклещите по магистрали и тунели и ша псувате правителството. Никой не вий виновен за аборигенщината ве ей
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пътните служби, снежинките са природно бедствие.
29
4
 
12
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Заглавие на статия:Божеее,видях снегорин!
28
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би ще натрупа още 2 сантиметра сняг в Западна България и ГЕРБ ще обяви бедствено положение в цяла България.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е Това "сега" дето го чакате да натрупа ?Колко ли СНЯГ ще натрупа?Колко ли САНТИМЕТРА ще натрупа?Но "сега" - за пръв път го чувам.
26
0
 
11
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Що пещите "европейски ценност"Още вчера сме си изчистили пред блока.Само че аз пътувах от Младост до Стамболийски и видях само 2 снегорина.СпорЕд теб и пътните артерии ли да чистя?
25
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще изчакаме хубаво да натрупа и тогава палиме 30 годишните бараки с летни гуми и ура...а...а много сме силни сме.
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората с пъти повече метра сняг излизат на глава и нищо им няма тука видели да затруча всичко свършва
23
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера ми се наложи да шофирам в София между 10:30 и 15:00 часа. Никъде не беше чистено и добре, че снега беше сравнително малко, а и само две коли видях да поднасят, както и две превозни средства на градския транспорт - автобус и тролей. Шофьорите, както обикновено показаха добра култура на шофиране и караха бавно, обикновено с 20-30 км/час до 40 км/час, Е, сред стотиците коли имаше и двама с аудита, които караха бързо - примерно с 80 км/час, но за тях трябва да има КАТ, трябва, но няма.
22
5
 
24
 
! Отговори
??? преди 5 години
Цитат: Значителни валежи от сняг ще паднат на много места в страната във вторник...*Въпрос: какво значи "значителни"? Предполагам, че за ГЕРБ значителни са валежите от сняг над 1 см снежна покривка. За мен значителни валежи са при над 60-80 см снежна покривка, но това за ГЕРБ е апокалипсис.
21
17
 
13
 
! Отговори
Европейски ценности преди 5 години
Централните пътни артерии и пешеходни зони из централните зони се чистят ! Днес на обед го видях много добре ! Вие какво ревете ? Искате да дойдат и у вас ли да почистят ?!?! Пред някой затънтен блок в "Дружба" или "Люлин" ?!?! Там сте по 10 - 15 етажа блокове , бе ! Вземете се хванете и изчистете поне около блоковете си ! И така блок по блок ... ще стане работата ! Но така е... Като сте се събрали уникални "***" ... Ще ревете и ще Ви е заледено !!! ......
20
15
 
11
 
! Отговори
Европейски цености преди 5 години
Много ми е интересно. Типично Българска. Бай Ганьовска работа. Всички реват по мрежата , из сайтовете , по медиите. Как нищо НЕ било почистено ?!?! А как така НЕ видях снощи и днес сутринта един БЪЛГАРИН или няколко БЪЛГАРИ с лопати пред жилищните си блокове да чистят ?!?! Всички РЕВАТ ... ама - чакат ... Кво чакате , бе ? Да не викате ... НЕВОЛЯТА ... и да я чакате да дойде и да ви почисти ?!?! ... Днес на обед примерно видях как жени от ЧИСТОТАТА чистят здраво централни Софийски улици !!!