Преди голямото празнично пътуване: Градусите тръгват нагоре

От петък започва постепенно затопляне на времето
20 дек 2018 17:15, Красимир Ангелов
4
Преди голямото празнично пътуване: Градусите тръгват нагоре
Снимка: pixabay.com

Затопляне на времето предстои от утре в дните преди и около Коледа, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН.

В петък, последният работен ден преди празниците, ще има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. По-късно през деня и до вечерта над много райони на страната за кратко ще се изясни.

Ще се духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 6 и минус 1 градуса, максималните, в по-голямата част от страната, ще са между 3 и 8 градуса, на места покрай Дунав малко по-ниски - около 0 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, с по-съществени намаления привечер. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 4 - 7 градуса, вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 7 -8 градуса.

Над планините през деня ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. По-късно облачността ще намалява и вечерта ще е предимно ясно. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - 0 градуса.

В събота и неделя ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност, но само на изолирани места в Северна България ще превали слаб дъжд.

Затоплянето ще продължи и в неделя максималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса, а минималните - между 0 и 5 градуса. В началото на следващата седмица на места градусите ще стигнат дори до 15.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
7
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Започна любимата дъвка на журналята за голямото заминаване и голямото завръщане. :)
2
5
 
5
 
! Отговори
баси преди 5 години
Тая,с извинение,политика ви побърка!Кво се обясняваш на фандъчката,обяснявай се на Тръмп,ще звучиш международно!
1
8
 
9
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Фандъкова ще почерпи пред кметствотоКафе,сладки,чист въздух,приятен полъх.Ще пусне коледен,зелен билет,който щеважи до януари.Ще поднесе извиненияза неудобствата и ще каже,че повеченяма да е кмет,за да даде път на млади-те.Приятно гледане.