Времето в петък: Студено – сняг вали и трупа

Максималните температури ще са между минус 3 и 2°C
4 яну 2019 07:30,
13
Времето в петък: Студено – сняг вали и трупа
Снимка: архив, Булфото

Днес ще има валежи от сняг, значителни - в южните и планинските райони от страната, където в комбинация с вятъра остават условията за виелици. Според прогнозата за времето на НИМХ минималните температури ще са предимно между минус 6 и минус 1 градуса.

До обяд ще е ветровито: в западната половина от страната с до умерен северозападен вятър, в източната - до силен от север-североизток.

Застудяването ще продължи и максималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно и ще има валежи от сняг, по Южното Черноморие - преди обяд значителни. Ще е ветровито - през нощта и преди обяд със силен до бурен вятър от север-североизток. След обяд валежите ще спират, вятърът ще отслабва. Максималните температури ще са между 0 - 2 градуса. Вълнението на морето ще бъде 4 - 5 бала. Температурата на морската вода е около 7 градуса.

По планините ще е облачно с валежи от сняг. До сутринта в Рило-Родопския масив и западните и централните райони на Стара планина снеговалежите ще са значителни, все още ще е ветровито със силен, временно бурен вятър от север-североизток и ще има условия за навявания.

По-късно през деня валежите ще отслабват и спират, най-късно в масивите в Югозападна България, вятърът ще отслабва. Температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 7 градуса, на 2000 метра - около минус 12 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
anonim преди 5 години
tuk v dobrich e slanchevo.vse eedno e prolet.nyama snyag nito dajd ,prestanete s falshivite vi prognozni informacii
7
0
 
5
 
! Отговори
Българин 1 преди 5 години
Я нека всеки от своето населено място да напише какво е времето та да видим колко са им верни прогнозите на тези ментеоролози .
6
1
 
6
 
! Отговори
Радек от Боктор преди 5 години
Лъжци!!!! И в Министерство на отбраната да идете...пак *** прогнози ще давате!!! Жълти, червени, зелени кодове....само глупости и накрая нищо...нищичко!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а пък при нас в стара загора пече слънце...и нямаме никъкав сняг..а напротив ,все едно пролета настъпва
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази сутрин времето беше прекрасно - меко и приятно. Но масовата психоза по медиите накара хората да се облекат като за северния полюс и едвам се движат от тежки грейки, шапки и шалове.
3
0
 
14
 
! Отговори
Българин 1 преди 5 години
Абе къде е този сняг,виелици и други от този род???Абе спрете да плашите хотата,абе януари е!Нека дойде юли и тогава ако има сняг пишете врели некипели!Просташка работа!!!
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наздраве хора аз започвам да пия и не ми дреме за нищо.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека трупа! Нека вали!