Седмицата започва със студ и вятър. На места ще има и сняг

В нощта срещу вторник се очаква температурите да паднат до минус 17
Обновена: 6 яну 2019 20:35 | 6 яну 2019 20:19,
8
Седмицата започва със студ и вятър. На места ще има и сняг
Снимка: pixabay.com

През следващото денонощие с умерен северозападен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Ще остане предимно облачно и на места ще превалява сняг, по-значителен в Западния и Централния Предбалкан.

Привечер от северозапад валежите ще спират, облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат между минус 9 и минус 4 градуса, максималните - между минус 4 и 1 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са минус 1 и плюс 1 градуса. Температурата на морската вода е около 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от сняг. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и слабо ще се усили. Вечерта валежите ще спират. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9, на 2000 метра - около минус 15 градуса.

Още през нощта срещу вторник вятърът ще отслабне и минималните температури ще се понижат на места до минус 15 - минус 17 градуса. Във вторник ще има разкъсана облачност, на места до слънчево време, но дневните температури ще останат отрицателни.

В сряда сутринта също ще е доста студено. От запад облачността бързо ще се увеличи и още преди обяд в западните райони ще завали сняг. Вятърът ще придобие южна компонента, в Източна България и ще се усили. Дневните температури там бързо ще се повишат и към вечерта и през нощта срещу четвъртък валежите там ще са от дъжд и сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Българин 1 преди 5 години
Много точни прогнози няма що?!!!Над планините кои планини?На някои места,кои места?Над Черноморието,къде по точно?
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нормално.... зима е..... :))))
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инструктор Радев хаиде на ски нощес
5
1
 
4
 
! Отговори
Свиноптик преди 5 години
Един път не познахте на кои места конкретно ще има сняг и на кои студ.
4
1
 
9
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
драма е, като си платил за Глобално Затопляне, а получаваш обичайното Изстиване!!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква драма, каква нечовешка трагедия през януари месец в България може да вали сняг и ще има температури да - 15 градуса.
2
1
 
7
 
! Отговори
неандертал преди 5 години
Поздрави от Глобалното Затопляне! Питайте министерски съвет колко сте платили в парникови емисии за тази години като част от ЕС и Парижкото споразумение! Измамата на Хилядолетието!!
1
1
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Подсетете човеците эа дата и месец, ще си спестите доста писане