Студена събота, живакът пада до минус 12°C

На места в котловините на страната ще има мъгла
11 яну 2019 19:30, Анисия Иванова
6
Студена събота, живакът пада до минус 12°C
Снимка: БТА

През следващото денонощие облачността ще е променлива, по-значителна до обяд над Югоизточна България, без валежи. След обяд над по-голямата част от страната ще е по-често слънчево. Сутринта на места в котловините ще има мъгла. Ще духа слаб, в Северна България - умерен запад-северозападен вятър.

Минималните температури ще са от минус 10-12 градуса на места в Западна България, където през нощта ще се изясни, до 1-2 градуса в крайните югоизточни райони. Според прогнозата на НИМХ максималните ще са между минус 1 и 4 градуса.

След временното повишение, атмосферното налягане отново ще започне да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Повече облаци ще има преди обяд над южните райони, а повече слънце се очаква в следобедните часове. Ще духа слаб, по Северното Черноморие - до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури - от 1 до 4 градуса, температурата на морската вода е около 5 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с повече облаци преди обяд над Родопите и Странджа-Сакар. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1 градус, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

В неделя ще има променлива, по-често значителна облачност, без валежи. Вятърът ще е от запад, слаб, в Дунавската равнина - до умерен. Сутринта ще е студено, минималните температури ще са предимно между минус 9 и минус 4 градуса; максималните ще са между 0 и 5 градуса.

В понеделник вятърът временно ще се ориентира от югозапад и температурите слабо ще се повишат. Облачността ще се увеличи, но само на отделни места, главно в Западна България, е възможно да превали слаб сняг. По-късно от северозапад, с усилване на вятъра, отново ще нахлува студен въздух.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: НИМХпрогнозазимавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
РАША НАША преди 5 години
до -20 градуса в москва децата си играят хокей а вие плачете че ще ви е студено
4
1
 
6
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
Това Глобално затопляне - милост няма! Нека сега феминистките организации бъдат мобилизирани да чистат сняг и помагат на хората, нали са равни!!
3
3
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
А къде са настанени стотиците *** дето им събориха къщите?
2
2
 
6
 
! Отговори
IXXI преди 5 години
Поздрави от Глабалното Затопляне. Правителство Ви няма да забрави да си внесе вноските от Вашите пари за Парижкото Споразумение. Ток, Газ и т.н. с нови ценички - скоро!
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре ще жуля горещо шкембе със студена бира, нека ми е зле!А сега наздраве с червено руйно вино!