Вторникът – студен и ветровит! След това се затопля

Максималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса
14 яну 2019 16:00, Красимир Ангелов
1
Вторникът – студен и ветровит! След това се затопля
Снимка: БТА

Студен и ветровит ще бъде утрешният ден, като на места ще превали и слаб сняг, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

През следващото денонощие със силен вятър от северозапад, в Източна България от север-северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. През нощта над по-голямата част от страната, а преди обяд главно над Източна България, ще е облачно и на места в североизточните и планинските райони ще превали слаб сняг.

След обяд облачността ще е променлива, по-значителна над планинските райони, където ще прехвърчи сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните - между минус 2 и 3 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна и главно преди обяд на места ще превали слаб сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 1-3 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините ще има променлива, по-често значителна облачност и на места ще прехвърчи сняг. Ще духа бурен вятър от север-северозапад. Ще е много студено, с максимална температура на височина 1200 метра около минус 8 градуса, на 2000 метра - около минус 13 градуса.

В сряда ще продължи да духа силен северозападен вятър. Ще има променлива облачност, без валежи. Дневните температури ще се повишат.

През нощта срещу четвъртък вятърът чувствително ще отслабне, а през деня ще се ориентира от югозапад. Облачността над много райони ще намалее до слънчево време. Ще продължи да се затопля, като в Предбалкана и на места в Източна България дневните температури ще надхвърлят 10 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари