Уикендът пролетен, градусите гонят 12°C

В неделя на места ще превали слаб дъжд, сочат прогнозите
17 яну 2019 20:35, Красимир Ангелов
2
Уикендът пролетен, градусите гонят 12°C
Снимка: Булфото

Топъл за средата на януари ще бъде предстоящият уикенд, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

В петък преди обяд ще е слънчево, но от запад ще започне увеличение на облачността. Тя ще е средна и висока и до края на денонощието ще обхване почти цялата страна. Валежи обаче не се очакват.

Вятърът ще е слаб, в югоизточните и планински райони - до умерен от югозапад. Остава сравнително топло, с максимални температури между 6 и 11 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, сутринта на места в южните райони с намалена видимост. Ще духа слаб, в южните райони - умерен югозападен вятър и там през деня чувствително ще се затопли. Максимални температури между 7 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето най-често ще е 2 бала.

Над планините от запад облачността ще се увеличава, най-късно в източните масиви. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 3, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

През почивните дни вятърът по-често ще бъде югоизточен и в по-голямата част от страната ще се задържи топло за периода. Ще преобладава обаче облачно време.

В събота вероятността за валежи е малка. В неделя на места ще превали, предимно слаб дъжд, в планините над 1000-1200 м – слаб сняг. В събота вятърът за кратко ще стане северозападен и в северозападните райони температурите слабо ще се понижат, като там дъждът в неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
12 преди 5 години
градуса не са пролет, типично българско хвалене,направо по бански ще тръгнем,вие думата скромност чували ли сте