Времето през седмицата: Дъждът се редува със сняг

До обед ще е тихо, но привечер нахлува студен въздух
21 яну 2019 07:30,
0
Времето през седмицата: Дъждът се редува със сняг
Снимка: Reuters

Днес ще бъде предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността, по-съществени над югозападната половина на страната. Почти без валежи. Сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо.

До обяд в повечето райони ще е почти тихо, а след пладне - със слаб, в Източна България умерен изток-североизточен вятър ще започва да нахлува студен въздух.

Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса. Максималните температури в Северна България и по високите полета на Западна България ще са между 1 и 6 градуса, в Южна България - между 6 и 11 градуса.

Привечер и през нощта срещу вторник в Северозападна България ще завали сняг, сочи прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността над южните райони. Вятърът преди обяд ще е до умерен от северозапад, до края на денонощието постепенно ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са между 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода ще е около 6 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала и вечерта ще се усилва до 3 бала.

По планините ще е предимно облачно, почти без валеж. Повече слънце ще има по високите части на масивите от Югозападна България. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

Във вторник, 22 януари, в северозападните райони ще превалява мокър сняг или дъжд и сняг, в планините и планинските райони на Южна България - слаб сняг, а в останалата част от страната ще е почти без валежи. В източната половина от страната югоизточният вятър ще се усили.

В сряда, 23 януари, на много места в Южна и Източна България ще превалява дъжд, над около1000-1200 метра - сняг. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Източна България ще е силен и температурите там ще достигат на места до около 12-14 градуса. В Западна България температурите ще остават предимно между 3 и 8 градуса.

В четвъртък и петък валежите от дъжд ще продължат, на места ще преминат в мокър сняг.

Температурите остават без промяна и максималните ще бъдат между 4 и 12 градуса.

През почивните дни времето ще остане без промяна. Над цялата страна се очакват валежи от дъжд, който ще преминават в мокър сняг. Минималните температури ще са между минус 2 и 5 градуса, а максималните между 4 и 13.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари