Пролетна неделя: 15 градуса във Видин, утре отново топло

НИМХ: В края на следващата седмица рязко захлаждане
17 фев 2019 17:15, Анисия Иванова
1
Пролетна неделя: 15 градуса във Видин, утре отново топло
Архив: Булфото

Най-високата температури днес е отчетена във Видин – плюс 15 градуса. Утре отново ни очаква топло време, съобщиха за "Фокус“ от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

"Като цяло към 14.00 часа температурите в страната са от плюс 10 до плюс 15 градуса“, допълниха оттам.

Тази събота най-високата температура е била отчетена в Монтана, където термометрите са показвали плюс 14 градуса.

В цялата страна времето е по-топло от обичайното за месец февруари. В края на следващата седмица обаче ни очаква рязко понижение на температурите.

"В първата половина от следващата седмица времето ще се задържи с по-високи от обичайните за февруари температури, и ще остане без валежи. Към четвъртък облачността ще се увеличи, но все още ще се задържи без валежи“, посочиха от НИМХ.

Ще започне бавно понижение на температурите, което към края на седмицата ще обхване цялата страна и ще бъде по-съществено. Дневните температури в отделни райони ще остават под нулата, като максималните ще бъдат в интервала от минус 2 до плюс 3 градуса.

"Ако ги сравним с температурите, които имаме от днес и вчера, от порядъка на 10-15 градуса и тези утре от плюс 13 до плюс 18 градуса, това е едно драстично понижение на температурите“, уточниха от НИМХ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари