"1001 страсти" по Чехов, които вълнуват и днес

Това е и дипломната постановка на студенти от НАТФИЗ
19 фев 2019 17:07, Анисия Иванова
1
"1001 страсти" по Чехов, които вълнуват и днес
Снимка: Bulgaria ON AIR

В края на седмицата студенти от НАТФИЗ ще представят премиерно постановката "1001 страсти", която е създадена по текстове на Антон Чехов.

Режисьорът Олег Лабозин разказа в студиото на "България сутрин", че постановката не се отнася до определен период от време, защото описаните от Чехов страсти от преди толкова много години, са актуални и днес.

"На мен ми се струва, че в живота на всеки човек се случват такива ситуации, когато е нужно да изпита тези 1001 страсти. Така че, да живеем на пълна пара", допълни още Лабозин.

Въпросната постановка има много повече движения и танци, за сметка на монолози и текст. Според режисьора това е много по-различна работа

"Бих нарекъл този спектакъл пластическо-драматически. Имаме много пластика, много танци, боеве, но има също така много драматични ситуации", обясни Лабозин пред Bulgaria ON AIR.

Той покани всички желаещи да видят как се игарят различни страсти само с движения, да видят постановката на 22 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Мира преди 4 години
Невероятен спектакъл, ужасно талантливи млади хора, поздравления за огромния труд и отдаденост! Доставихте ни огромна радост и дано "1001 страсти" продължи да се играе и след дипломирането на студентите, защото ще е много тъжно, ако 22 май е последното представление. Като зрител бих искала да го гледам още много, много пъти. Браво, талантливи млади хора и успех по пътя ви!
1
1
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Абе тоя ВИТИЗ няма ли най сетне да го закрият. Нито театри има нито кино, за какво ги учат тея нехранимайковци, само да пият да се друсат и да си бъркат по дупките денонощно