Зимата пак е тук, вятър и студено време днес

Валежите ще започнат да спират след обяд
23 фев 2019 08:10, Александър Попов
8
Зимата пак е тук, вятър и студено време днес
Снимка: Булфото, архив

Зимата се завърна с пълна сила, след като през последната седмица станахме свидетели на пролетни температури. Днес преди обяд ще остане облачно с валежи от сняг, по-значителни в планинските райони. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в Рило-Родопската област, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще духа умерен, в източната половина от страната - силен североизточен вятър и на много места в планинските райони ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще бъде студено, в по-голямата част от страната, с отрицателни дневни температури - между минус 5° и 0°, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време.

Над Черноморието ще бъде облачно, много ветровито и на места, главно по южното крайбрежие, ще превалява сняг. Максималните температури ще са между минус 2 и 0°.

В планините ще бъде неподходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, които вечерта ще спрат. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 8°, на 2000 метра - минус 14°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Страшен сняг бреееееееееееееей БЕДСТВИЕ 10 СМ ни зтрупа Гледах клип в Япония малко снегоринче как почисти като прахосмукачка за 1-2 дни сняг 5 метра висок 30 километра дължина
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТръбаТеб особено са те напръскали много яко брат...
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТръбаТи май не разбираш много как работи климата а?
1
7
 
2
 
! Отговори
къч преди 5 години
До ТръбаВсичките ми комшии пръскат с кемтрейлс,а аз се каня да пържа яйца!Не че нещо,но добре е да се знае при отчитане на водомера!