Баба Марта идва със слънце и температури до 18 градуса

Следобед обаче е възможно да се заоблачи
28 фев 2019 19:29,
4
Баба Марта идва със слънце и температури до 18 градуса
Снимка: архив Bulphoto

Първи март идва със слънчево време до обяд, но в следобедните часове е възможно да се заоблачи, прогнозират синоптиците от НИМХ. Ще има умерен вятър от запад-северозапад, който ще отслабне след обяд. 

Температурите ще се повишат. Минималните ще са между 1 и 6 градуса, на отделни места в Югозападна България - до минус 1-минус 2 градуса; максималните - между 13 и 18 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но след обяд облачността ще се увеличи. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 5-6 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа силен, по билата - до бурен, северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

През нощта срещу събота облачността ще се увеличи и в събота ще преобладава облачно време. На места ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд, в планините над 1800 метра - от сняг. В Източна България вятърът ще се ориентира от изток-североизток и с него ще проникне студен въздух; на запад преди обяд вятърът ще е все още северозападен, до умерен.

В неделя облачността ще е по-често значителна, но без съществени валежи. Температурите още ще се понижат и сутрешните ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, а дневните - между 5 и 10 градуса, в северозападните райони, където вятърът отново ще се обърне от запад, до 12-13 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Цървул преди 5 години
А бе,слънце...ама с баба!
3
1
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
На Джеси Банова бих и обяснил, эащо климатот е два дена така, и два иначе. Но на мистър Чолак, ще кажа ; два дена работя и два почивам!!!Така че...климатот, е мой.
2
1
 
3
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
ЗДРАВЕЙТЕ СИНОПТИЦИ ! Аз съм Ви редовен читател и с нетърпение очаквам всяка ваша прогноза !Когато пийвам вино или ракия , облаците ми се осмихват , когато пийвам мастика на кристали , слънцето ми се осмихва и всичко това е заради моята обич към вас . НАЗДРАВЕ !
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя е таз баба? Ние Христианите не сме чували са такваз баба!