Април ще бъде топъл и сух, около Великден - дъжд

Средните максимални температури ще са между 15 и 20 градуса
25 мар 2019 07:10, Александър Попов
5
Април ще бъде топъл и сух, около Великден - дъжд
Снимка: Булфото, архив

Април ще бъде топъл месец, температурите ще бъдат над нормата. В същото време валежите ще бъдат под обичайните количества, сочи предварителната прогноза за месеца, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Като изключим днешния ден, в който температурите ще надскочат 20 градуса, до края на тази седмица ни очаква застудяване. Април обаче ще започне с повишаване на температурите. На 3 и 4 април се очакват да бъдат над нормата, след което се очакват захлаждане и на места превалявания в периода между 5 и 7 април.

Средните температури през април ще са с 3° до 4° по-високи от мартенските. Очаква се средните максимални температури да са между 15 и 20 градуса, а средните минимални - между 4 и 9.

Валежните периоди през месеца ще са между 4 и 13 април, както и около великден. Според предварителната прогноза може да вали в периода между 18 и 29 април.

Иначе началото на новата седмица ни носи топло време, но още утре от запад облачността бързо ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до умерен и ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни.

В сряда ще остане предимно облачно, на места - със слаби превалявания. Температурите ще се понижават, в четвъртък те ще бъдат с 10 градуса по-ниски от днешните - максималните ще бъдат около 14 градуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 5 години
Нищо не разбрах ще вали ли или..
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утре не сте наясно къде ще вали,но за април правите прогнози.
1
3
 
5
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Кога да очакваме мароканските скакалци и пясъчните бури, казват ли прогнозите - преди Великденската ваканция или по време?