Време без промяна: Облачно, хладно, с интензивни валежи утре

Ще духа слаб вятър, максималните температури до 16 градуса
13 апр 2019 18:52, Анисия Иванова
2
Време без промяна: Облачно, хладно, с интензивни валежи утре
Снимка: БТА

И през следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. През нощта валежите ще са на по-малко места - главно в Източна България и южните райони.

През деня валежите на изток ще продължат, а след обяд и в Западна България ще се активизират, като на места в планинските райони се очакват и значителни количества. Според прогнозата на НИМХ ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, максималните - между 11 и 16 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, към края на деня ще започне да се повишава.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури: между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините ще бъде облачно, на много места - и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, по-значителни след обяд над масивите от Югозападна България, където е възможно и да прегърми. Над 1800 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър от североизток. Максимална температура на 1200 метра - около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В понеделник ще се задържи предимно облачно и сравнително хладно. Превалявания от дъжд, предимно слаби, ще има на места в югозападната част на страната. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-североизток. Във вторник незначителни превалявания ще има само на изолирани места.

Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Сутрешните температури ще се понижат и на отделни места в Североизточна България и по високите полета при изясняване в нощните часове ще се образува слана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: НИМХпрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари