Не забравяйте чадъра, дъжд и гръмотевици днес

В 16 области на страната е обявен жълт код за валежи
Обновена: 24 май 2019 08:50 | 24 май 2019 07:54, Александър Попов
1
Не забравяйте чадъра, дъжд и гръмотевици днес
Снимка: Pixabay

Чадърът трябва да ви бъде верен приятел днес. Очаква се значителна купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Има условия и за градушки.

По-голяма вероятност за значителни валежи има в източната половина на страната, в следобедните часове.

Максималните температури ще са между 19° и 24°.

Над Черноморието ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са 20°-21°. Температурата на морската вода е 17-18°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

В 16 области на страната е обявен жълт код за валежи от дъжд и гръмотевици.

По преминаващия студен атмосферен фронт валежите ще продължат, най-интензивни ще са след обяд. Предупреждението се отнася за областите Пловдив, Пазарджик, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Габрово, Велико Търново, Русе и Смолян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времето днес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари