Времето днес: Жега, на места до 34 градуса

Може да превали в отделни райони следобед
Обновена: 20 юни 2019 09:15 | 20 юни 2019 07:41, Александър Попов
1
Времето днес: Жега, на места до 34 градуса
Снимка: Pixabay

Днес ни очаква предимно слънчево време, като само в следобедните часове, главно над планинските и североизточните райони ще се развива купеста облачност. Там на отделни места ще превали и прегърми.

Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Тези, които вече са избрали да почиват на родното Черноморие също ще се радват на хубаво време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в северната част ще превали. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 29 и 31 градуса, а на морската вода - от 24° на север от нос Калиакра, до 27° в останалите райони.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на места, главно в масивите от Западна България, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 14°.

Слънцето и топлото време ще се задържат до почивните дни, а в неделя следобед и вечерта срещу понеделник ще започне развитието на облачност, която ще доведе до бури, валежи и прегърмявания. Облаците с дъжд отново ще се движат от Западна България към източните части на страната.

Въпреки дъждовното начало, температурите няма да паднат много, а синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев очаква в края на следващата седмица те да стигнат и до 38 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЪСИПАХА Я ТАЯ ДЪРЖАВА!!!!!