Хладно и ветровито: Температурите стигат до 27 градуса

Валежите, обаче спират, а в следващите дни ще има затопляне
11 юли 2019 08:25, Петя Славова
0
Хладно и ветровито: Температурите стигат до 27 градуса
Снимка: БТА

Времето на 11 юли ще е хладно.

"Денят ще бъде ветровит и сравнително по-хладен от вчерашния. Ще има променлива облачност, по-значителна преди обед над източните, а следобед и над планинските райони. Само на отделни места ще превали дъжд. Преобладаващите максимални температури ще са между 22 и 27 градуса". Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

В София градусите ще достигнат до 23, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието сутринта ще бъде облачно. На места все още ще има превалявания от дъжд. Около обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево време. Ще духа умерен, временно и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 26°, температурата на морската вода е същата. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в крайните южни райони временно до 4 бала.

Над планините облачността ще е променлива. По-значителна ще е преди обяд над Рило-Родопската област и Източна Стара планина, където все още има слаби превалявания, но само в сутрешните часове. Ще духа умерен, по билата и временно силен север-северозападен вятър. Остава хладно, с максимална температура на височина 1200 метра около 18 градуса, на 2000 метра около 10 градуса.

"В следващите дни се очаква затопляне на времето. В неделя следобед обаче отново ще започне да нахлува студен въздух. Очакват се и нови валежи", съобщи още Симеон Матев.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари