Жегата продължава и утре. Температурите - до 38 градуса

Ще е по-хладно край морския бряг
12 авг 2019 16:30, Петя Славова
2
Жегата продължава и утре. Температурите - до 38 градуса
Снимка: БТА

Слънчево и горещо ще остане времето и във вторник, сочи прогнозата за времето. Атмосферното налягане ще се понижава и след обяд вече ще е малко по-ниско от средното за месеца. През нощта ще е ясно и вятърът в повечето райони временно ще стихне.

Утре отново ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 33 градуса и 38 градуса, по-ниски по морския бряг.

Над Черноморието отново ще е слънчево. Ще духа умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, предаде БТА.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части до умерен източен вятър. Остава топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 28 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса.

И в сряда ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 34 и 39 градуса, по-ниски, около 30 градуса, по Черноморието. Привечер в сряда от северозапад ще се заоблачи и до полунощ на места в крайните западни райони ще превали и прегърми.

В четвъртък с до умерен северозападен вятър през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Температурите, главно в северозападната й половина, ще се понижат и максималните ще бъдат между 28 и 33 градуса; по Черноморието дневните температури ще се повишат и ще надхвърлят 30-32 градуса.

На места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми. В отделни райони, по преминаващия фронт, през нощта срещу четвъртък и в четвъртък са възможни и по-интензивни явления и градушки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: жегапрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 4 години
Нормално лятно време. На почиващите пожелавам до края на почивката да е такова. На работещите - по сенките и по климатиците.
1
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Другарю Горанов, обръщам Ви внимание върху факта, че при такива метеорологични условия е крайно наложително да се въведе данък "температура" със ставка от 100 лв. за всеки градус над +12С.Ваш: дон Домат