Май започва и свършва с дъжд, максималните температури – до 33°

Чака ни традиционен май – с чести валежи и градуси около нормата
29 апр 2020 12:47, Красимир Ангелов
9
Май започва и свършва с дъжд, максималните температури – до 33°
Снимка: БГНЕС

Май с валежи и температури около обичайната норма ни очаква тази година, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

Между 28° и 33° ще бъдат най-високите температури през май. Очаква се средната месечна температура да бъде около нормата, която в по-голямата част от страната е между 16 и 19°, по Черноморието и във високите полета - 15-16°, в планините - от 2-5° по високите части над 2000 метра и до 12-14° в по-ниските, съобщава "Фокус".

Най-ниските температури през месеца ще са между 3° и 8°.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите ще бъде около нормата.

През първите дни от месеца температурите относително ще се понижат
. Облачността ще е по-често значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места в страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

В средата на първото десетдневие се очаква подобрение на времето и затопляне. Ще бъде предимно слънчево, купеста облачност ще се развива над планинските райони, но само на отделни места ще превали и прегърми. В края на първото и началото на второто десетдневие отново на много места ще има валежи и гръмотевични бури.

През повечето дни от второто десетдневие температурите ще бъдат по-високи от обичайните.
Ще преобладава слънчево време, в следобедните часове над планинските райони с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми.

Към 17-18-ти май се очаква през страната да премине студен атмосферен фронт, по които на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки.

През третото десетдневие температурите ще се понижат и през повечето дни ще бъдат по-ниски от обичайните. Въздушната маса над страната ще е неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд. След обяд и до полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки.

В началото на месеца Слънцето изгрява в 6.22 ч. и залязва в 20.26 ч. Продължителността на деня е 14.4 ч. В края на месеца Слънцето изгрява в 5.52 ч. и залязва в 20.56 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я от щаба да ми обяснят как се излиза на вън при 33 градуса с маска? Барабар с КПП-тата и маските да падат. Трябва маса народ да се зарази че да утихне епидемията, а не на лъжичка по малко.Така никога няма да излезем от ситуацията.Или може би Боко е решил да го кара така до другата година и тогава да реши да няма избори заради вируса и да остане още на власт защото вече със сигурност знае че при едни избори ще бъде ометен.Този път народа няма да му го прости.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФАКТГоляма част от къщите и дворовете са опоскани от крадци, докат десетки полицеийски служители зорко бдят по КПП.Добре ще е да има полицейски патрули по селските и вилни райони, както и по градовете непрекъснато.
6
0
 
22
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
До ДаТези хора не разбират, че с КПП-тата ще обрекат народа на глад.Хората не могат да отидат до селата, да си засеят дворовете. Тези, пък които са отишли на село не смеят да отидат до града за препарати и други подобни ...Луда работа !
5
0
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Май ще започне със затишие ище завърши с буря, която ще помете лъжците от Щаба и ВМА.Бойко е хитър, може и да се измъкне измивайки си ръцете с тях.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам дъжд. Без градушки. При нас е суша.Даже вирус не се въди.
3
1
 
8
 
! Отговори
О'Хенри преди 3 години
Този палавник май...кой може да го спре...
2
1
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Народът ни е казал, че дъждът през м. май е топъл, благодатен, златен...
1
0
 
25
 
! Отговори
Да преди 3 години
Махайте тия КПП-та!!!