Днес ни чака дъждовно време, на места ще превали и прегърми

Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса
30 апр 2020 07:52,
1
Днес ни чака дъждовно време, на места ще превали и прегърми
Снимка: Pixabay

Днес облачността ще е променлива, предимно купеста и купесто-дъждовна. Това съобщи за „Фокус” дежурният синоптик от НИМХ.

На много места, главно в часовете около и след обяд, ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина – умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд. Не са изключени и гръмотевични бури. Вятърът ще е слаб, преди обяд от юг, след пладне – от запад. Максимални температури между 18° и 22°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна и главно в часовете около и след обяд ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15°, на 2000 метра – около 8°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Гръм&мълнии преди 3 години
На кои места ще гърми и вали по конкретно? Особено пък градушки ако има. Да могат хората да си приберат таратайките.