Хладно време и днес, на много места краткотрайни валежи

До края на май ще остане прохладно
Обновена: 28 май 2020 08:42 | 28 май 2020 07:19, Ния Христова
4
Хладно време и днес, на много места краткотрайни валежи
Снимка: Pixabay
Днес ни очаква поредният хладен ден, като облачността ще остане значителна. Краткотрайни валежи ще има в отделни райони преди обяд, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
 
В следобедните часове се очаква да има гръмотевична дейност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. До края на месец май ще остане хладно.
 
Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса. 
 
Облачността над Черноморието ще бъде значителна, с временни разкъсвания преди обяд. Краткотраен дъжд с гръмотевици ще превали на много места след обяд и до полунощ. Максималните температури ще бъдат между 18-19 градуса. Температурата на морската вода ще е 17-19 градуса.  
 
Значителна ще си остане облачността и над планините. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, а над 1700 метра и от сняг. Температурата на височина от 1200 метра ще бъде около 7 градуса, а на 2000 метра около 0. 
 
През последните дни на месец май въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще има значителна облачност, предимно купесто-дъждовна. На места се очаква да има краткотрайни валежи, а в отделни райони след обяд и интензивни, придружени с гръмотевици.
 
Максималните температури до края на май ще са предимно 16 и 21 градуса в петък, а през почивните дни с 1-2 градуса по-високи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Rahat преди 3 години
На мен ми е екстра. Хладно, спи се, излиза се. Дано не идват жеги скоро. Охх, диша се.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На това ли му викат глобално затопляне?