Времето днес: Слънце, дъжд, градушки, уикендът – топъл

На места отново са възможни валежи след обяд
Обновена: 25 юни 2020 07:14 | 25 юни 2020 07:03, Александър Попов
1
Времето днес: Слънце, дъжд, градушки, уикендът – топъл
Снимка: Pixabay
Днес ще преобладава слънчево време, като отново в часовете около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По-голяма вероятност за обилни валежи и градушки има в Североизточна България, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. 
 
Максималните температури ще са между 25° и 30°. 
 
Жълт код за условия за интензивни валежи и градушки е в сила за 10 области на страната. Кодът ще важи за областите: Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Търговище и Шумен.
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, на повече места по северното крайбрежие. Максимални температури на въздуха ще бъдат между 24 и 26 градуса, на морската вода - 22-23°. 
 
Над планините до обяд ще преобладава слънчево време, но по билата и върховете ще има мъгли. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 12°.
 
В петък ще преобладава слънчево време, превалявания ще има на малко места. Преобладаващите максимални температури ще са между 25° и 30°. 
 
През почивните дни само в планинските райони в Западна България са възможни изолирани краткотрайни валежи. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, а температурите слабо ще се повишат. Вятърът ще отслабне, в неделя в много райони и ще стихне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари