Жълт код за вятър в 18 области

Максималните температури стигат 35 градуса
7 авг 2020 07:37, Петя Славова
0
Жълт код  за вятър в 18 области
Снимка: БГНЕС

Жълт код за вятър е в сила за 18 области на страната на 7-и август. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът важи за областите: Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно, предупреждава "Фокус". При жълт код за вятър метеоролозите препоръчват хората да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети и обръщат внимание, че по тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито.

Днес над източната половина от страната времето ще се задържи слънчево. Над западните, а по-късно и над централните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове и преди полунощ на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количество.

Ще продължи да духа умерен и силен източен вятър. Максималните температури, в повечето райони ще бъдат между 30 и 35 градуса, в София - около 28. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месец август и през деня слабо ще се понижава.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимални температури ще стигат 27-29 градуса. Температурита на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа силен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 21 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари