След забележка роми сякоха с мачете мъж в Роман

За случая алармира ВМРО и настоява за строги мерки
348
След забележка роми сякоха с мачете мъж в Роман
Снимка: ВМРО

Роми са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО.

Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14 сепетври.

Според разказа на пострадалия, в следобедните часове той видял млад ром да се навърта около къщата му.

Същият преди няколко месеца влиза в същата къща през нощта с цел грабеж. В деня на спречкването Калин го вижда на видеокамерите и излиза да му потърси отговорност. При възникналото пререкание Калин удря няколко шамара на младия мъж, който пък го заплашва, че ще го заколят.

Около 19.30 ч. същият ром идва заедно с баща си и дядо си. Калоян излиза да се разберат. Той работи като охранител и е въоръжен с огнестрелно оръжие. Въпреки това не използва пистолета си, знаейки какви последствия може да има това за него. За изненада обаче бащата изважда мачете и го удря по главата, след което сече ръцете му и взима пистолета. Благодарение на бързата намеса на съседите на пострадалия той остава жив.

Калоян е приет в неврохирургията на столична болница с рани по главата, прерязани кръвоносни съдове и сухожилия. След тежката операция не е ясно дали ръката му ще може да се възстанови.

"Даваме гласност на поредната брутална саморазправа на маргинални групи с обикновени граждани едва днес, тъй като Калин беше изписан вчера от болничното заведение. Още по-скандален е фактът, че тази фамилия е известна в региона с кражбите, заплахите и насилието. Това не е първо нападение на "Лисиците", както са известни в града. Обществено известни станаха и случаят с друг пребит от тях младеж от град Роман и нападението, отново с мачете, над горски полицаи до село Струпец", съобщиха от ВМРО.

От политическата сила напомнят, че от години настояват да се разширят пределите на неизбежната отбрана.

"Радваме се, че поне вратичката за намаляване на присъдата на такива изверги беше затворена миналата година. Но за това трябваше да се борим години наред, докато бъдем чути. Години, в които Вероника, Виктория, Алекс, Кристин и още десетки останали неизвестни за обществото, но трайно запечатани в статистиката невинни жертви бяха лишени по изключително жесток начин от правото си на живот", пише  в позицията на ВМРО.

"Неслучайно говорим за прекратяване на социалния паразитизъм и реалното интегриране на маргиналните групи в обществото чрез образование и труд. Т.нар. интеграционен модел, от който знайни и незнайни НПО-та усвоиха десетки милиони левове, е напълно провален. Нужна е изцяло нова Концепция за справяне с несоциализираните маси, които отдавна постепенно завладяват страната ни. При тази демографска криза е въпрос на десетилетие българите да станем малцинство в България. Говорим за стратегии, говорим за образователни и съдебни реформи. Ако те не бъдат подплатени от реален план за спиране на пълзящата десоциализация на маргинализираните в страната, всичко това ще си останат само едни добри пожелания", посочват воеводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До антизападопоклонникТова със стрелянето, не е като на видео игра. Може и в дланта да го оцелиш и пак да умре. А да не казвам, че после цялата фамилия ще тормози човека и семейстовто му. Виж, ако някой набие брат ми и аз си поговоря на 4 очи, веднага ме закопчават ... за някой етноси, това не важи, явно ...
170
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
С всичко писано против . съм съгласен,но...има едно...защо тези "роми" които отидат в Германия,като се върнат за кратко в България са коренно различни от тези които не са напуснали България. Истината е една, управляващите не искат и не желаят да интегрират циганоромите,защото така губят точки т.нар. патриоти не могат да разиграват националистическа карта и лъсва изцяло крадливата им мафиотска същност. Колко милиони УСВОИХА за интеграция.... Шкембе войвода няма ли да изгрухти...
169
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма мнение на обратната страна... Май пак накой насъсква белите срещу роми.
168
5
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Евроатлическите ценности са нарушени,БХК да бъде информирана незабавно.
167
1
 
10
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 3 години
Като имаш пистолет- стреляй! Не е нужно да убиеш някого, а само да раниш един и ще си подвият опашката. Още повече, че пистолета е бил законно притежаван. Както се вижда от случая, хладното оръжие, в някои случаи, може да бъде по-опасно, от пистолета. Надявам се сега тези тримата хубусници, да ги тикнат в най-мизерния затвор в България за максимално дълъг период от време. Само да не отидат някъде, където реално да са на пансион. Тук за такива трябва да има затвори от типа на "Черния делфин"
166
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой с пистолет в ръка тръгне да се разправя на улицата със синът ми и аз ще искам да го накълцам на парчета.
165
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако те набият 20 *** - няма проблем.Ако набиеш някой ром, защото те е нападнал с нож - ти си бетер Хитлер ... аман, бе!
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И затова протестират хората! И за това! *** проблем си съществува! Има разлиак от прогнил *** от гетото и образован ***. Има и такива, вярвате или не! Извода - съборете гетата и ги разпръснете, като има постоянен полицейски надзор! Знаете ли след яко бой, колко бързо взлизат в крачка!!!
163
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дали жертвата не е взела някоя рубла от някоя каракачанка, да и вдигне акциите предизборно? Показвайте мнението и на другата страна моля!
162
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събирайте се в колите, намерете оръжие, сменете номерата, като видите тумбите, намалете подайте се и почнете да стрелята, после с *** газ бягайте.Готово!
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре беее!!!!Как така, такива работи стват всеки дени е ок... А когато група *** нападнат и набият някого от нашите и ние се съберем, да си поговориме, на другия ден за всеки пращат по 2 патруулки, за тея, дето имат лично, пращат ГДБОП, после ни влачат в съда, а този, който е бил нападнат отначалото, не получава правосъдие, защото делото било маловажно, а ние трябва да даваме рушвети, като попове!!!
160
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Няма такова нещо като "свободни хора" ако им е отнето правото да притежават оръжие. Нито мутри щеше да има, нито шведска престъпност."Така е! Бащата препука един мутроидиот със *** на брадвата още 93-а, като започнаха да искат рушвети за бакалия. Ония после събра някакви авери, а бащата със познати, подготви пушакта и познай - 2 години пробация ... а мутрите на свобода. И днес са в парламента!!!
159
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ист"Преди около 100 години в селата освен поп, кмет и даскал, най уважаваните били стражаря и пъдаря. Стражаря пази селото, а пъдаря пази мерата. "Преди 100 години, като е имало разбойници, са се хващали хайки и са ги избивали до крак, като кучета.
158
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако разрешат носенето на оръжие що си мислиш, че *** няма да се въоръжат? Влизат ти в къщата, гръмват те, изхвърлят те на улицата и разказват как ти си нападнал и те се самозащитили.Нещо да коментираш?"А и да ... криминалистика му се вика брат. Това да не ти е 1885? От потта ти, може дфа се каже какво си ля преди 10 дена, а ти сега си мислиш, че така ще разнасяш убити наляво надясно и ще си прикриеш следите .... добре!
157
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато ги пазят за гласоподаватели ба БКПКлонинги, все така ще бъде. Нали се водят за Българи - да спазват законите като нас. Да бъдат съдени като нас! Защо им прощават всичко?! Ние не сме им хранилка. Не сме им и боксови круши.Защото както не могат да се справят с един шантав протест, няма да се справят и с една гражданска война полицаите.АЗ ОТКАЗВАМ ДА ХРАНЯ МЪРЗЕЛИВИ РОМИ (защото има и свястни и работливи) И ВСЯКАКВИ ДРУГИ НЕКАДЪРНИЦИ!
156
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можето имущество >>> от живота на крадец!!!
155
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понякога за разнообразие ми се ще да чуя и версията на другата страна драги "журналисти"! Така е меко казано "непрофесионално".
154
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До BG-тоЗабравяш да кажеш, че ако се появят малки организации на местно ниво, с цел защита на гражданите, ги посичат от прокоратурата, от данъчните, от нап, гонят ги от работа и униеврситети!!!
153
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВКРО нека спрат с продажбите на бг паспорти, вместо това нека се опитат да налеят дори и с фуния колкото се може повече пипе на българите иначе пак ще плащате глобите в ЕС докато не сгреете че с ганьовия не става.
152
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВКРО нека спрат с продажбите на бг паспорти, вместо това нека се опитат да налеят дори и с фуния колкото се може повече пипе на българите иначе пак ще плащате глобите в ЕС докато не сгреете че с ганьовия не става.