Чака ни топъл октомври, градусите от -1 до 35. Кога ще вали?

Валежите ще са под нормата за месеца
30 сеп 2020 18:00, Ния Христова
9
Чака ни топъл октомври, градусите от -1 до 35. Кога ще вали?
Снимка: Pixabay
Температури за месец октомври се очаква да са над нормата. Най-топло ще бъдат в средата на първото десетдневие. Температурите на повечето места ще са между 28° и 33°. В отделни райони може да достигнат 35°-36°. Най-ниските ще са между минус 1° и 4°, съобщават от НИМХ.
 
Количеството на валежите за месеца в по-голямата част от страната ще бъде под нормата, която за югоизточните райони е между 60 и 90 л/кв.м, а за останалите - между 40 и 60 л/кв.м, в планините — от 80 до 100 л/кв.м.
 
Още в началото на октомври от юг ще дойдат топли въздушни маси и температурите бързо ще се повишават. В периода 3-6 октомври вятърът в източната половина от страната временно ще е силен. Температурите ще са над 25 градуса, на отделни места ще достигат до 35˚-36˚. Около 6-7 октомври ще премине атмосферно смущениеи на места може да има валежи от дъжд. През следващите дни температурите постепенно ще се понижават, но ще остане сравнително топло. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. 
 
През второто десетдневие температурите отново ще бъдат по-високи. В началото и в края облачността ще е разкъсана, очаква се да има повече слънце в часовете около и след обяд. През периода от 12 до 18 октомври времето ще е променливо, на места може да има и превалявания.
 
През третото десетдневие температурите ще са близки до обичайните. През първата половина отново има вероятност за превалявания. Очаква се да има повече спокойни и сравнително топли дни, но вече с характерните инверсии и ниска облачност в сутрешните часове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо да убие коронавируса.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
-1 си е гладен октомври.+35 си е адска жега, за всеки месец, а специално за този си е аномалия.Ама дай да си играеме игрички с реки и язовири. То е пречи. Неее .. изобщо човешката дейнсот не оказва влияние. Ама хич!
3
3
 
3
 
! Отговори
Някои преди 3 години
Всички медии имат едно поведение ( Дали нарочно - защото им е казано, или не ? ) Ето и тук в заглавието .... Чака ни топъл октомври ... и защо веднага трябва да се допълва Боклушкото изказване - Кога ще вали ..... защо изобщо трябва да се казва и пояснява ... По-долу в текста,да се направи разбор ... ще има топли дни,както и студени и валежни ... и толкова .... но проблемът е точно в началото и заглавието ... да има Психическа атака към хората ..... а после искаме да се оправим ...
2
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1кажисиго направо че отиваш с караваната а не с кемпера
1
2
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Отивам с кемпера на...плаж на Арапя.Само...аз и чайките;голям...кеф.