Времето днес - хладно, почти без валежи

Слънце ще се покаже над Южна България
19 ное 2020 07:01, Александър Попов
0
Времето днес - хладно, почти без валежи
Снимка: Pixabay

Днес ни очаква облачно време, като тя ще е значителна над Северна България. Над Южна ще бъде предимно слънчево, като над цялата страна валежите ще спрат.

Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните между 7° и 12°, сочи прогнозата на НИМХ. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще остане облачно. Само в крайните южни райони има вероятност за слаб валеж. Максималните температури на въздуха ще са 11°-13°, а на морската вода 15°-16°.

Над планините преваляванията ще започнат да спират сутринта. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

В петък над Югозападна България облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Над северните и източните райони от страната ще остане предимно облачно, там не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 7° и 12°.

В събота от север ще прониква студен въздух и дневните температури ще се понижат с още градус-два. Ще преобладава облачно време. Възможно е на отделни места да превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета - слаб сняг.

В неделя облачността бързо ще намалее. Сутринта ще е студено, в почти цялата страна минималните температури ще са отрицателни, а дневните ще останат под 10°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари