Коледни пости - за какво да внимавате?

Те са чудесен начин за пречистване на тялото от токсините
2 дек 2020 18:57, Иванка Гъркова
7
Коледни пости - за какво да внимавате?
IStockphoto

Коледните пости 2020 вече започнаха, но поради една или друга причина, много от нас не успяха да ги стартират. Заради пандемията тялото ни се нуждае от достатъчно хранителни вещества, за да бъде здраво. Чрез ограничаването на част от продуктите, които обичайно има в менюто му, то е изложено на повече патогени, но ако няма някои заболявания, не му пречи да си направи детокс преди големите празнични трапези.

 
Постите са с продължителност от 40 дни – от 15 ноември до 24 декември, но всеки може да прецени според индивидуалното му състояние колко дни да не консумира определени храни, за да постигне баланс между ума, тялото и душата.
 
Пъпки по кожата, омазняване на косата, отпадналост, храчки рано сутрин, лошо храносмилане, подуване, лесно раздразнение, некачествен сън... Това са само част от последиците, които се получават от натрупването на токсините в тялото. Затова, не само заради вашата религия, вие може да използвате постите, за да пречистите организма от токсините.
 
Ако до момента не сте постили, може да пробвате в седмицата преди Рождество Христово, за да има някакъв ефект.
 
Кога са най-строгите пости?
 
Някои хора постят строго от 15 до 22 ноември. От 23 до 19 декември храненията включват риба, вино и морски дарове, но изключение правят сряда и петък, когато отново се спазва строг пост. В дните между 20 и 24 отново се изключват всички гореописани храни (строг пост), като на 25 декември вече на масата се слага блажно – отново се ядат месо и млечни продукти.
 
Какво не бива да ядете по време на строгите Коледни пости?
 
Изключете ястия с месо, риба, морски дарове. Също така спрете да консумирате яйца, защото те също са вид животински продукт. От друга страна млечните като сирене, кисело мляко, извара, кашкавал и масло също не бива да присъстват в менюто ви до 24 декември.
 
Какво още трябва да знаете за постите, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що вечерахте?
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Постите са за тези които вярват, че са спасени или искат да видят светлината на спасението. В България царува Антихристът, който раздава пари!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Постите не са диета, Иванке!