Времето днес: Валежите постепенно спират, застудява

Максималните температури ще стигнат 6 градуса
13 яну 2021 07:03, Александър Попов
3
Времето днес: Валежите постепенно спират, застудява
Снимка: БГНЕС

Валежите постепенно ще спират от запад на изток. В Североизточна България ще има по-значителни снеговалежи, а в Югоизточна и Черноморието ще превалява дъжд.

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, малко по-високи по морския бряг.

Сутринта на места в източните райони все още ще превалява и дъжд, и сняг. Над останалата част от страната облачността през деня ще е променлива, често значителна, почти без валежи. Максималните температури ще са между 1° и 6, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Преди обяд на места все още ще превалява дъжд. Температурите ще са без съществени промени, към обяд ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 9-10°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по откритите части - до силен северозападен вятър. С него температурите ще се понижават и към 14 ч. на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

През следващите три дни температурите ще се понижават и ще бъдат по-ниски от обичайните за втората половина на януари.

В четвъртък след временно намаление на облачността, от запад отново ще се заоблачи и след обяд ще завали сняг. Вятърът за кратко ще отслабне, без да стихва.

В петък преди обяд на места, главно в Родопската област и Югоизточна България все още ще превалява сняг, а от северозапад облачността отново временно ще намалее.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Няма нищо по-хубаво от лошото време! - каза си продавачката, продавайки поредния чадър в дъжда!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече втори ден вали. Мъжа ми е в депресия, стои и гледа през прозореца. Ако не спре да вали, ще трябва да го пусна вътре.