Пролетно време в събота и неделя, другата седмица – сняг

На места температурите ще достигнат 15 градуса
21 яну 2021 13:53, Красимир Ангелов
19
Пролетно време в събота и неделя, другата седмица – сняг
Снимка: БГНЕС

Значително по-топли и приятни ще бъдат последните 3 дни от тази седмица, сочи прогнозата за времето НИМХ.

През следващото денонощие ще има разкъсана облачност, утре над Западна и Централна България - предимно значителна. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен вятър от юг-югозапад. Затоплянето ще продължи и минималните температури ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, дневните в повечето райони ще са около и над 10 градуса, на места ще достигат до около 15 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, в северните райони - до 4 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, предимно значителна. На отделни места ще има и слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса.

В събота затоплянето ще продължи, но на много места облачността ще бъде значителна и привечер и през нощта срещу неделя на места в югозападната половина от страната ще превали дъжд, повече като количество в Рило-Родопската област, а над 1500 метра ще вали сняг. Ще духа югозападен вятър, в източната половина от страната - временно силен. Температурите ще се повишат още. В повечето райони минималните ще са между 0 и 5 градуса, в крайните северозападни все още под нулата, в Източна България - до 8-10 градуса, а дневните - между 9 и 14 градуса, на изток - до 16-17 градуса.

В неделя топлото време ще остане, като след временно спиране на валежите, до вечерта от югозапад отново ще завали дъжд. Ще остане сравнително топло, но ветровито.

От вторник ще настъпи застудяване на времето, като на места ще завали и сняг. Възможността за валежи ще остане и в следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
"...ДОРИ И ФЕВРУАРИ ДА СТАНЕ МАЙ...СМЕТКАТА ТИ В ТОПЛОФИКАЦИЯ СЕ ТРУПА ...ЗНАЙ..."!!!!!!/..нищо че Мая Костинбродска ти реши проблемите с Топлофикацията...ха,ха,хаааа/
8
2
 
4
 
! Отговори
в грешка си преди 3 години
До BONBONKATAНе си бонбонка,а барабонка!:))))
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата година най- страшният студ и снега бяха в края на Март.
6
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мани спрете ги тия валежи, че както е тръгнало всичко построено от гербстрой ще се наводни и срути.
5
3
 
9
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Как по-точно минава зимата, като от началото й не е минал и 1 месец?! Или айде мина точно месец...
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пазарджик още НЕ сме си честитили първи сняг а зимата вече минава..
3
8
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Септември ще бъде...Май -както е казал...поета,а април ще бъде...комедия ла финита за ГЕПИ и...компания.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A стига бе! Много интересна новина, впечатлен съм, пускайте повече новини за времето, тове а много вълнуващо. Впрочем какво става с ваксините? Има ли нови смъртни случаи и хора увредени от сранични ефекти, впрочем само питам между другото, това не е важно, хайде да си говорим за времето.
1
6
 
18
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
В Неделя ще бъде Рай,но сметките чакат,знай !