Шантаво време - слънце, валежи, че и жълт код за вятър

От тази нощ се очаква и снеговалеж
25 яну 2021 07:10, Александър Попов
0
Шантаво време - слънце, валежи, че и жълт код за  вятър
Снимка: БГНЕС

Днес ни очаква облачно време, в западните и планинските райони с валежи от дъжд. Преди обяд валежи от дъжд ще има и в останалата част от страната, но след обяд ще спират - най-късно в източните райони.

Жълт код за силен вятър е в сила за цялата страна за 25 януари. В сутрешните часове в районите в близост до Стара планина ще духа силен южен вятър с пориви до 24-25 m/s. В понеделник още преди обяд вятърът в цялата област ще се ориентира от северозапад и също ще бъде силен с пориви до 22-24 m/s.

Ще е все още сравнително топло с максимални температури между 8° и 13°. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно облачно. След обяд ще има и валежи от дъжд, които до вечерта ще спрат. Максималните температури на въздуха ще са 10°-13°, на морската вода 8°-9°.

В планините до обяд ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. Около обяд от запад валежите ще спрат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

През нощта срещу вторник облачността отново бързо ще се увеличи и от северозапад ще започнат валежи от сняг. За кратко вятърът в източната част от страната отново ще е от юг, умерен до силен и сутрешните температури ще са високи - до около 10°. В останалата част от страната вятърът ще се обръща от запад-северозапад, ще се усили и с него ще застудява. В северозападните райони са възможни поледици.

Във вторник през деня ще бъде облачно, валежите ще обхванат страната и в Централна и Източна България до вечерта дъждът ще премине в сняг, а в северозападните райони ще спрат.

През нощта срещу сряда и в сряда в източната половина от страната снеговалежите ще продължат, ще бъде ветровито и ще има условия за виелици и навявания. В западните планински райони все още ще превалява слаб сняг, но постепенно валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва. Температурите ще се понижават.

В четвъртък ще се задържи сравнително студено, с предимно значителна облачност, главно в планините ще превалява съвсем слаб сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари