Времето днес: Облачно, ще започва да вали от Запад

Температурите остават високи за началото на февруари
0
Времето днес: Облачно, ще започва да вали от Запад
Снимка: БГНЕС

Днес преди обяд облачността от запад бързо ще започне да се увеличава и след обяд ще започне да превалява в Западна България. През нощта се очаква дъжд и на отделни места в останалата част от страната.

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните между 12° и 17°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, а превалявания се очакват през нощта, главно по южното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще са между 12° и 16°, на морската вода - 8°-9°.

В планините ще духа умерен и силен югозападен вятър. Облачността от запад бързо ще се увеличи и след обяд в масивите от Западна България, а през нощта срещу сряда и в планините от останалата част на страната ще има превалявания от дъжд, над 1700-1800 метра сняг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

В сряда облачността бързо ще се разкъса и ни очаква топло за първата половина от февруари време. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 12° и 17°.

В четвъртък вятърът от юг ще се усили и дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. Облачността ще се увеличи, след обяд в югозападните райони ще започнат валежи от дъжд. Привечер и през нощта ще превали на места и в останалата част от страната. Вятърът ще стане северозападен, умерен и силен, с него ще нахлува студен въздух. В Северна България дъждът ще преминава в сняг.

В петък валежите бързо ще спрат, а облачността ще се разкъса. Ще е ветровито, а температурите ще са значително по-ниски от предишните дни - минималните навсякъде ще са отрицателни, а максималните - от минус 3° - минус 4° в Северна България до 4°-5° в Южна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари